Mina böcker!!

Yay! Mina böcker som jag hade beställt kom idag :D Så nu blev det massor med läsning, heh
Mamma sa på skämt att jag borde bli bibliotikarie eftersom jag har typ läst alla böcker, haha xD

Idag började Gullis bantning! Hon ska bli smal :D
Jag ringde foderrådgivaren som sa att hon borde klara sig på 10 kilo/dygn att börja med och sedan kan man gå ner lite till om det inte visar sig att göra någon skillnad.
Så, nu ska Gullis bli en "inne häst" som står i box på nätterna. Fast jag tror att hon ska få ha på sig täcke på nätterna nu eftersom det är så fruktansvärt kallt! Redan nu är det ju elva minus!


Kan ni tänka henne smal?


Nyss såg jag en sjukt bra film :D
Den heter Charlie Bartlett och handlar om en kille som kommer till en ny skola. Han är väldigt vuxen för sin ålder och blir som skolans kurator inne på toan. En väldigt bra film som jag tycker alla borde se :)


Att huvudpersonen är söt är bara ett plus, haha

Japp, men det var väl allt jag hade att säga antar jag :)

Ha det bra!

Odd Molly?

Förut när jag var ute och julhandlade med Nea och hennes mamma så gick vi in på Åhlens city. Där såg jag den snyggaste klänningen ever!
Jag brukar inte bli kär, men denna klänningen var verkligen georgious!
Dock... Kostade den över 2000... Det var såklart en Odd Molly klänning... Men, detta märke är ju sjukt snyggt! Dock, ser det lite ut som om man skulle kunna sy det själv... Det ser lix lite trashigt och hemmagjort ut, ändå så är det så sjukt snyggt!

Som ni märker så har jag inte glömt denna klänning, och jag kommer aldrig göra det heller... fast jag vet att jag aldrig faktiskt kommer köpa den! Om den kanske inte kostade 200 kr istället för 2000....Var bara tvungen att visa!
Georgious!!

Gullis

Jag är jätte dålig på att skriva rubriker eftersom jag aldrig vet vad jag ska skriva om... heh

Inatt drömde jag en väldigt underlig dröm. Jag drömde att jag var ute och övningskörde med en manuell bil (jag har ALDRIG kört en manuell bil!) och jag kunde typ allt! Eller ja, jag drömde att personen som satt bredvid mig förklarade lite, men eftersom ingen har förklarat för mig förut så måste det ha funnits i min skalle... Det var mysko i alla fall.
Jag minns också att när jag körde så gick det alldeles för fort (ca 100 km/h på en 70 väg) så blev jag rädd och ställde mig på bromsen och styrde ner i diket xD Ingen gjorde illa sig eller liknande... Det var mysko...

Ska fota mer idag, har fotat lite på Bella men inge mer, var ute och red Gullis. Pappa hängde med med Axel och vi körde/red runt.
Nu ska jag hårdbanta Gullis! Hon ska inte få NÅGOT bortsett från hö... Dock vet jag inte om det kommer hjälpa så himla mycket eftersom hon får fri tillgång på hö...

Nu ska jag sticka och handla, hej då!

Ny design!

Nu har jag äntligen ändrat min design!
Den som jag hade innan var jue jätte ful!

Headern är inte direkt permanent, utan det är bara de att jag har inga andra bilder på den här datan xD
Fast, jag funderar på att ta helt nya bilder imorrn eller nått som jag kan använda på headern istället :)

Det blev lila för att jag frågade mamma om en färg :P

mupp

fotade lite idag :)

fotade blommor :P Använde mitt stativ som jag fick på jullafton :)


Hehe, kanske ska nämna att dessa tulipaner var egentligen röda, men jag redigerade lite :P

Fotade även Maya som var jätte duktig! Hon rörde inte huvudet alls där hon låg så jag kunde ta bra bilder med en slutartid på åtta sekunder!


Dock blev det inte världens bästa nyans på bilden, men det struntar vi i just nu :P


Så, idag har det i stort sett bara snöat, det är därför jag bara tog bilder inifrån. Jag gick ut en liten snabbis men hela kameran blev då bombaberad av blöt snö från himlen så jag vågade inte vara ute länge. Ett tips dock, när det snöar eller regnar, ta med ett paraply för att skydda kameran! Jag skulle ha tagit med mig ett paraply men jag hittade inget :(

Köpa nya böcker!!

Hejsan och hallå!

Nu är Julafton över (eller ja, den var över för typ en dag sedan xD) och jag planerar redan mina nästa köp!
Jag har tittat på några böcker som jag vill ha och sedan måste jag köpa nya vinterstövlar. Varje morgon när jag gick till skolan (innan jullovet alltså) så frös jag nästan tårna av mig tack vare mina billiga kängor från Rusta, hahah xD


Här är den första boken jag tänkte beställa. Det är den tredje boken i "Sookie Stackhouse" serien. Det är dessa böcker som är inspirationskällan till serien True Blood som har blivit en hit i USA och även Sverige på senare år. Jag kan verkligen rekommendera dessa böcker, men då måste ni nog börja med första boken i bok serien som heter Dead until dark :)


Detta är också en bok ur en bokserie. Det är den senaste boken ur serien "house of night", en storsäljare i USA. Den har i stort sett precis översatts till svenska satt den har inte hunnit bli särskilt stor här, men man får väl hoppas på en ändring. Detta är den sjätte boken i serien (om jag minns rätt) och den kom ut i oktober. Första boken i denna serie heter Marked.


Tillsist tänkte jag beställa den här gamla godbiten :P En gammal bok av en riktigt bra författare. Denna bok blev även en film på 90 talet som på svenska heter Ängeln på sjunde trappsteget. Jag såg filmen för någon vecka sedan och tittade upp lite och märkte att den var baserad på denna bok av samma författare som har skrivit Teacher Man, en annan bok som jag läste i åttan på engelskan.
Filmen var jätte bra, dock väldigt hemsk, så varför inte läsa boken?

Just nu har jag faktiskt en lång bokkö som jag ska läsa innan jag kan börja på någon av dessa böcker som jag ska beställa.
Jag håller på just nu att läsa The Green Mile av Stephen King, och efter det tänkte jag läsa en bok som verkar vara väldigt okänd i Sverige. Inviseble Man heter den av Ralph Ellison. Efter det står en bok som heter Kookoo in the nest (eller något liknande, har den inte i närheten) som är skriven av samma författare som skrev Good Night Mr Tom (har jag för mig att den heter). Därefter har jag en engelsk bok som Bengt, våran engelska lärare har gett oss i läxa över lovet som handlar om en indian i amerika.
Det var allt om mina böcker :P

God natt :)


Stress!

Hej!

Jag och Nea åkte och julhandlade i stan idag :D
Sent, jag vet, men bättre sent än aldrig ;P

Det var fullt med människor! Det kändes som om hela Stockholm var ute och julshoppade!

Jag skulle ha tagit med mig kameran när mamma började sjata: "Tänk om den blir stulen!"

"Kom inte och gråt hos oss när den väl är borta"

"Det är fullt med ficktjuvar ute nu! Rena rama julafton för dom!"

etc etc

Jag tänkte ta med mig kameran i alla fall, jag menar, screw her! MEN Nea övertalade mig att det var bättre om vi faktiskt fokuserade på shoppingen istället för att fota, detta resulterade att det inte blev några bilder, TROTS att jag såg massor med underbara fotomöjligheter... -.-

Men igår så fotade jag och Nea här hemma ute i snön! Vi tog med oss en strålkastare (sådan där som man typ använder när man målar... ni vet :P) och tog jätte coola bilder! Tänkte visa två :P


Visst ser det ut som om hon är i vatten eller nått!? Det blev verkligen jätte coola bilder!!


Vad tycks? :D

Ingen inspiration..?

Jag är så sjukt oinspirerad nu för tiden. Klampar ner mig själv och rör knappt min inte ens halvår gamla systemkamera...
Jag menar, jag borde vara ute och fota hela tiden, suga i mig information och bara vara glad, men icke sa nicke.
Jag har nästan slutat fotat helt och blir bara "deprimerad" när jag tittar på alla andras vackra bilder...

Så, jag undrar om jag inte ska göra såhär:

Jag slutar att titta på andras bilder, med flit menar jag. Alltså, jag slutar studera andras bilder, tänka på hur de redigerar sina och vad deras tanke är, jag slutar med det, för kanske en månad eller två.
Sedan tar jag med mig kameran ÖVERALLT! Har med mig den hela tiden, fotar hela tiden, raderar, fotar, raderar.

Så, detta ska jag försöka göra i en månad eller två. Bara fota och glömma alla andras bilder.
Detta tror jag kan funka eftersom jag då sätter inga krav på mig själv. Jag studerar bara mig själv och sätter bara mina egna krav, inga andras. Sedan, när jag väl är mogen, DÅ börjar jag studera andras bilder och suga mig in deras oskrivna regler och inspirationer.

Ointressant? Javisst!


Hola!
Idag har mamma fotat mig och Gullis!
Efter att jag och Gullis ridit runt lite så fotade jag lite på Gullis, Axel, Junior och dylikt.

Fick ett mail idag där det stod:
"Vi har fått din ansökan till ett år i Frankrike" :D

Fast, jag vet inte om jag vill åka eller inte... Vill inte missa klassen, samtidigt som det känns som om detta är "my ticket" härifrån!

Aja, det är ju inte ens säkert att jag kommer med, och om jag nu blir kallad till intervju och får stipendiet så är det typ ett halvår tills jag ska åka, så jag har ju en del tid på mig att tänka :P

Hej

Tjena!

Tänkte att det kanske var dags att skriva lite... Eller så gick jag in hit omedvetet för att slippa träna på dramat, franskan och provet på tisdag...
Blää på allt!

Jag fotade Gullis idag och fick fin-fina bilder. Hon sprang runt i hagen och var super pigg :D


Är hon inte vacker!? :D

Salut

Heya!

Jag måste bara berätta om en underbar film som jag såg. Faktiskt, så var den en fransk film. Och det underbaraste var nog att det kändes som om jag förstod de mesta dom sa. Alltså, jag kännde igen ord som bara den. Jag visste inte att jag hade sådan koll som det kändes som, men det känns ändå ganska bra att jag har någorlunda koll.

Filmen heter Mon Ange och är som sagt fransk. Det handlar om en kvinna som är protistuerad (?) som säger till hennes man att hon är gravid bara för att få honom närmare och få honom att vara hemma mer. Hon går med på att hämta en vänninnas son som för stunden bor på ett barnhem och "adopterar" honom. De åker runt i Frankrike och letar efter hans mamma samtidigt som hon försöker bli gravid och hon försöker bli av med killen för att kunna åka hem till sin man. Och nej, det är inte jag som säger konstigt utan så förvirrande var filmen faktiskt. Den var extremt förvirrande men när man väl såg klar filmen så fick alla frågor sina svar. Jag vette fasen om jag rekommenderar den, ville bara berättta att den finns och att jag gillar den stark.

Jag läste ut "The  catcher in the rye" idag. Det är en fullständigt underbar bok. Den's språk är underbart och författaren är sjukt duktig! (Författaren är J.D Salinger).
Så nu antar jag att jag ska läsa "The Green Mile" av fantastiska Stephen King och sedan när den är utläst så hoppas jag på att Invisble Man av Ralph Ellison ska ha kommit till Bibblan. Haha, ja, jag läser bara gamla böcker för stunden. Men det är nog för att dess språk oftast är helt underbart!

Nej, nu orkar jag inte skriva mer, och ni/du orkar inte läsa mer. Hej då :)

Frankrike?

Oj vad mycket det är som har hänt den här veckan!

I tisdags hade vi matteprov och i torsdags hade vi SH prov, men det har inte riktigt med saken att göra.
I torsdags efter provet så skulle jag städa, då hittade jag en lapp där det stod "Plugga utomlands! Studier i Europa för elever i gymnasiets åk 1 och 2"
Och jag började genast läsa. Läste att det handlade om ett stipendium som man kunde få för att plugga utomlands i Tyskland/Spanien/Frankrike. Man får alltså typ allt betalt (skola och boende alltså) och måste själv "bara" betala ca 10 000 för tio månader.
"Åh, det skulle ju vara underbart! Men jag undrar vad mina päron skulle säga?" tänkte jag. Jag tog med mig lappen och tog hem den och visade för mamma och pappa. Och tänk, de blev helt positiva inställda! De läste och tyckte att det lät som en fantastisk idé!!
Så, vi kom fram till att om jag fixar de 10 000 kronorna så får jag åka!!! :D
Snacka om att jag ska sommarjobba i sommar!!

Tänk, lilla jag, studera i Frankrike!? Underbart!! Tänk, om ett år kanske så sitter jag vid min data och skriver in hit till bloggen typ "Hej, idag hade Engelska i skolan och efterråt stack jag och några vänner till stan och shoppade, men nu kan jag inte skriva mer för jag ska till värd familjen, ciao"
Fasen vad underbart!
Håller på att skriva uppsatsen om mig själv på franska just nu och sedan ska jag prata med min franska lärare på måndag. Förhoppningsvis har jag skickat ansökan redan innan slutet av denna vecka!!

Hej hej!

RSS 2.0