Fotosugen!

Är sjukt fotosugen just nu! Kollade just in en fotoblogg med många fina bilder..

Dock är det väl bara lite sent att börja fota nu... Skall strax gå och lägga mig eftersom jag är så sjukt trött!

Jag fotade kor i helgen! Jag och farsan stack till koutsläppet, där det var fullt med skitungar och päron som inte kunde hålla koll på sina ungar... suck!
Först när vi kom dit så var det fullt med barn inne i kohagen, som sprang runt! Jag såg en unge som nästan blev stångad av en ko!! Att man inte, som förälder, fattar att dessa djur, det är första gången de går ut ur ladan på hela vintern, detta är himla spralliga djur som har horn och klövar! Usch... Hoppas jag aldrig blir en så dum/korkad förälder...

Bilder på Gullis

Hejsan!


Igår så sprang hästarna i hagen så jag passade på att fota dom :D Vill öva så mycket som möjligt nu med mitt nya objektiv inför elitloppet :) Ska ev dit med farsan och titta.

Här har ni lite bilder som jag tog igår:Som ni märker så var det inget toppenväder igår, så jag var tvungen att höja ISO och fixa.

Idag är det dock mycket finare väder, får se om hästarna är sugna på att springa idag också :D

Snälla pappa, nej

Jag måste bara... varna? om den värsta boken jag någonsin läst!

Den heter Snälla pappa, nej och är skriven av Stuart Howarth.
Det handlar om en liten kille, som man får följa från 4 års ålder (tror jag, hans ålder var ofta väldigt luddig) när han blir misshandlad av sin styvfar. Han blir slagen och senare, när han är runt åtta tror jag, börjar hans far även antasta och tvinga honom att ta på hans personliga delar. När han, pojken, sedan är runt 30 så har han och hans familj flyttat ifrån mannen sedan länge. Pappan hamnade i fängelse i två år och skaffade sig sedan ny fru. Så, när Stuart, pojken, är 30 år så åker han och hälsar på sin far. Farsan är lika hemsk och Stuart måste skydda sig med närmaste föremål som råkade vara en hammare. Han slår in tinningen och farsan dör. Efter det åker Stuart in i fängelse för mord och måste sitta ett tag. I fängelset händer massa saker så han stämmer hela skiten.

Detta låter väl ganska bra? En kille som är olycklig med slutar med att han stämmer ett helt fängelse och vinner. Jag skriver bara det som står på baksidan :P

Men nu till det dåliga!

Han skriver helt udda, han lägger in kommentarer som "jag visste det inte då, men han var alkolist" och liknande, sjukt jobbigt!
Han hoppar väldigt mycket mellan år, ibland är han fyra, sedan åtta, sedan tillbaka till fem, extremt jobbigt!
Han skriver inga miljlöbeskrivningar direkt, bara när man ska veta någon speciellt som hur äcklig källan är.

Och det sjukaste av allt är nog att han säger hela tiden "Jag blev sexuellt uttnyttjad när jag var liten, det här är väldigt jobbigt" i fängelset.
Han pratar även som om han vill gå till en psykolog men han gör aldrig det! Han är en tickande bomb och ändå så får han minimistraff och får komma ut ur fängelset utan att ha gått till en jävla psykolog hela tiden!!! Vad är det för skit!?

Tyvärr, men nej, denna bok var bara slöseri med tid. Som tur var så köpte jag inte boken, jag lånade den bara från bibblan.
Så om ni ser det ledsna framsidan där en liten pojke tittar ner i marken, halvt inne i skuggan, med en stor vit text där det står: "Snälla pappa, nej" låna INTE boken! Den må se lockande ut, men jag lovar, bara för at man blivit sexuellt utnyttjad och misshandlad när man var liten, bara för de så är man INTE en naturbegåvning på att skriva böcker! Och jag lovar, denna författare är definitivt ingen naturbegåvning på att skriva, han kan inte ens skriva ett ordentligt slut! För jag måste bara nämna slutet,
Han skriver in alla han vill tacka, han skriver typ bara: " Jag vann inte över barnsittaren, men över fängelset vann jag, och till detta vill jag tacka blah blah blah" Nej, usel bok!

Jag vill inte ens ge den några "fem av fem" då den skulle få... Noll av hundra!

Duktig GullisNu känns det verkligen som om jag och Gullis är påväg tillbaka!

Nu i några veckor (månader?) så har jag verkligen inte haft någon lust att ha med Gullis att göra, i alla fall inte med ridning eller liknande. Jag har gett henne hö varje dag, men mer än så har vi inte umgåtts.
Jag vet inte varför jag fick denna känsla men jag blev bara trött. Det gick så bra för oss, vi var närmare än varandra än vi någonsin varit och sedan bara tröttnade jag. Jag vet inte om det var skolans fel, eller om jag bara behövt en paus.

Men idag så tömkörde jag Gullis och det gick super! Hon gjorde nästan alltid det jag bad henne om, och bara nästan eftersom hon är en svår häst att tömköra. Hon tycker inte om att man "bossar" över henne, hon vill själv bestämma när hon ska gå och stanna :P

Men idag så slutade jag när hon gjorde rätt. När hon travade ett varv så saktade jag ner henne (fast hon stannade oftast) och i slutet av hela grejen så tömkörde jag henne i hennes svåraste varv (höger) och då travade hon flera varv innan jag saktade av henne, då fortsatte hon skritta (alltså hon stannade inte). Därefter så la jag av och vi gick hem :)

Det känns så bra eftersom jag vill inte vara ovän med henne innan jag åker till Frankrike, jag vill vara så god vän med henne som möjligt och ta vara på tiden vi har kvar innan jag åker!

Jag älskar digLyssna på 1:04 så ska ni få höra!

Jag undrar om...Jag undrar om fransmännen blir sura om jag ställer mig i aulan och sjunger denna? Hahaha


Nu sitter jag här, framför datan igen. Fastän det är jätte fint väder ute, suck.
Dock har jag faktiskt hunnit med massor idag, trots att klockan inte är så värst mycket :)

Ont ärsle!

Tja!

Igår tog jag fram cykeln för första gången i år. Den har varit fastlås och vi har tappat bort nyckeln, därför så sent :P
Men shiet vilken dålig kondis jag har! Orkar inte ens cykla till brevlådan (som visserligen har en väldigt brant backe i sig) utan att få ont i benen och bli andfådd!
Hur ska jag nu orka cykla enda till bussen? xD

Fast det är inte bara kondisen som är illa, cykelsadeln är hemsk! Imorse när jag satte mig på cykeln igen kändes det som om jag hade blåmärken där bak, haha

Idag blr inte så chill. Jag ska arbeta (klippa buskar), städa, plugga, rida och annat.

Kan kanske fotar lite senare också, visar bilder sen, kanske.

Ciao!

Ubuntu!

Tja tja!

Idag har jag varit jätte lat och bara suttit framför datan halva dan, men det är för att min brorsa har skaffat nya Ubuntu till moi :D
Det är så sjukt mycket annorlunda till den gamla versionen, men jag har typ redan lärt mig det :D
Det finns program som man kan använda RAW i, problemet är bara att jag kan inte dom så jag vet inte hur man konvertar till jpg xD hahah

Så idag får ni tyvärr inte se någon bild eftersom jag inte har lyckats göra om bilden till jpg, som sagt.
Ciao!

RSS 2.0