Luna

Hejsan!
För någon vecka sedan så lånade jag en bok som heter Luna - a novel.
Jag fastnade för framsidan och läste sedan baksidan och förstod ingenting. Baksidan beskrev något med en fånig tjej som sedan visar sig vara en bror? Först förstod jag absolut ingenting men lånade boken i alla fall.
Efter några sidor så förstod jag att det handlade om en tjej vars bror är född i fel kropp (vet inte riktigt orden på svenska). Alltså, henne bror är en tjej född i fel kropp. Det är fel är säga transvestit emn något i det laget.

Kan ju säga att boken är sjukt bra. Handlar alltså om Regan, en relativt normal tjej. Hon har inga direkta bästa vänner och är ganska utstött i skolan. Hennes bror Liam klär ut sig på nätterna som tjej och lever livet. Syskonens föräldrar vet ingenting om att Liam är som han är och det är Regan som får bära den hemska bördan av hennes brors stora hemlighet.
I boken händer alltså saker mellan Regan och Liam som jag nu inte vill avslöja om någon av er faktiskt skulle läsa boken :P
Detta är den första boken inom det här ämnet jag läst och tyckte den var jätte bra! Läste den på engelska, det var lätt språk satt man förstår ju det mesta. De ord som man inte riktigt fattar kan man lista ut vad det betyder genom meningar. Om man precis har börjat med att läsa böcker på engelska så vet jag inte om denna är så jätte lätt (svårt att avgöra då jag har läst ganska mycket på engelska) men den är i alla fall riktigt bra. :)

Lägger ut en bild på den. Ni kanske förstår varför jag fastnade för den xD
Hejsvejs :)

Kommentarer
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

SV: fel på benen. visste du vilka de var?

2009-10-11 @ 18:02:56
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0