deprimerande

Det känns ganska deprimerande att vara typ den enda människan i Sverige just nu som inte står och fryser vid en majbrasa.
Ingen är inne på msn, ingen är inne på facebook eller bilddagboken. Suck

Aja, jag antar att jag är glad att jag kan sitta här inne istället för att vara ute där de ser ut att regna
Skall strax ner och läsa lite ur mina fototidningar som jag lånade på bibblan och senare ska jag väl fixa med bilder som jag tog idag.

Jag har läst mer och mer om ett år i Frankrike (bloggar och dylikt) och jag känner mig väldigt säker på att jag vill åka, samtidigt som jag är livrädd.
Alla som har åkt ner har typ blivit deprimerande och liknande... Jag vet inte om jag klarar det riktigt, vet inte om jag är så pass stark.
Men, antar att jag får reda på det relativt snart med tanke på att jag ska åka. Det har jag bestämt...  ?

Jaja, hörs senare tror jag, med lite bilder från idag och igår kanske :) bye!Här får ni en bild (som jag redan har lagt upp en gång) från en serie som är underbar!
Håller på att läsa boken just nu, den är svår men riktigt bra.
Svår eftersom den är skriven 1891 och det är de språket, heh

Minolta och frankrike resa
Två bilder tagna med mitt nya objektiv! :D
Jag köpte ett Minolta 80-200 som jag tycker fungerar superbt :D


Igår fick jag ett mail av Internationella Program Kontoret (IPK). I vintras (december) så ansökte jag om att åka som utbytesstudent till Frankrike i ett år, och igår fick jag svaret, jag blev antagen!!
Det är ett väldigt oj! Jag känner en slags rädsla/förstjusning i någo härlig men jätte läskig blandning. Men jag känner mig väldigt säker på att jag ska åka, i alla fall för stunden. Men jag vet att jag kommer ångra mig och jag kommer att vilja hoppa av, men jag ska försöka att hålla mig kvar, inte ge efter. För jag vet att det kommer så sjukt kul om jag åker! Kanske inte första veckan, kanske inte första månaden, men någon gång under resan så kommer jag inte ångra att jag åkte!
Åh, jag längtar verkligen!
Jag funderar på om jag ska skapa en ny blogg eller om jag ska ha den här? För jag gilar verkligen det här namnet nu jue :P

Det var allt jag hade att säga :) Hej då!

Objektiv?

Okay, det objektivet som jag skrev om innan, det tänker jag inte köpa.
Jag läste på en blogg om en tjej som lär ut kurser i fotografering, det var många som hade köpt det objektivet och var inte alls nöjda, så jag tänkte att jag köper ett begagnat som jag hittat, ett minolta 35-105 som tydligen ska vara väldigt bra. En skriver att det är en av Minoltas bästa genom tiderna!
Sedan, tänkte jag att jag sparar resten av pengarna och köper ett annat objektiv som jag är väldigt intresserad av, det är ett Sigma 70-200 f2.4
Ett bra objektiv som tar in mycket ljus och så. Det tror jag kommer bli super i och med att jag vill fota hästar (då behöver man en del att kunna zooma in på)
Dock kostar det objektivet runt 5000 vad jag förstått, satt det blir en del att spara.
Men, som andra säger, man kan köpa ett kamerahus för kanske 4000 men sedan måste man köpa ett objektiv för kanske 7000 för att det ska funka. Alltså, det är inte kamera huset som är allt, utan det är snarare objektievt som är det viktigaste!
Tog lite bilder nyss

Ibland kan jag verkligen inte förstå varför människor hackar så på kitobjektiv. Jag har fotat med mitt kitobjektiv sedan jag köpte kameran (Juli 2009) och jag är nöjd med objektivet. Visst ibland kan det vara lite irriterande med att den inte släpper in så jätte mycket ljus och att det inte har så bra zoom, men ändå.
Fast då undrar ni nog varför jag vill ha ett nytt?
Jo, det som jag har nu, det har jag som sagt haft i flera flera månader. Jag har aldrig testat något annat objektiv än kitobjektiv till t.ex. min kompis Nikon eller min andra kompis Canon så jag har tröttnat en del nu och känner att jag vill ha mer zoom, jag vill kunna komma lite närmare än jag kommer nu.

Nytt objektiv??

Vet ni!?
Jag ska ev köpa ett till objektiv denna eller nästa vecka! :D
Ett Sigma 70-300 är jag intresserad av, just eftersom jag är väldigt intresserad av att fota hästar och det jag har nu (18-70=sony kitobjektiv) anser jag är otillräckligt för att fota hästar :P
Dock är detta Sigma väldigt billigt och det är inge toppen objektiv, men jag känner att jag kan köpa det så länge, sedan ev byta upp mig om jag vill senare :)
Detta är även ett macro objektiv så det blir perfekt! :D


Bild från Elgiganten.se

Jag hoppas att jag får testa det först i affären, men om jag inte får det så köper jag nog det ändå. Man kan ju alltid lämna tillbaka om man känner sig inte nöjd med affären :)

Multi taskin'?

Ptja!

Idag kom jag på en sak...
Många är typ "Ey kvinna, gå tillbaka till köket och ploppa ut en unge!"
Okey, kanske inte så många nu... men en del, faktiskt! Det går en i min klass :P Han gör det bara på skojj (hoppas jag i alla fall :O xD)
Men i alla fall, jag kom på en sak kring det, och det är
Förr, då var det kvinnorna som hade hand om hushållet. De hade även hand om barnen, och gården, och stjänstefolket (i alla fall de lite rikade människorna), och är inte det värsta multi tasking?
Jag menar, Att ta hand om kanske fem barn, samtidigt som man ska laga mat, städa, ta hand om gården + djuren på gården, plus säga åt stjänstefolket vad de skulle göra (alltså de stjänstefolk som typ bodde i stallet)
Jag menar, vad gjorde männen? Söp och arbeta? Visst, deras arbete var slitsamt, men det vara bara en sak som de gjorde! Typ spinna rockar eller vara på åkrar eller vad de gjorde. Men fortfarande, de gjorde bara en sak i taget, aldrig sju saker samtidigt!
Så, vem är det som äger eller? Mannen som söp och höll på lite på åkrarna eller kvinnorna som tog hand om ALLT medan männen var ute och söp?

Ville bara säga de...

Så många bilder!!

Oj... det var verkligen über längesedan sen jag skrev här...

Tänkte börja skriva igen, eller ja, visa bilder, just eftersom jag har så många bilder som jag vill visa men jag pallar inte att lägga upp dom på bilddagboken... äsch, fråga inte


Jag fotar massor med blommor nu för tiden! Tror att det är vårkänslorna som sätter in.


Böcker och blommor = en perfect match!

Blommor förgyller dagen, så enkelt är det!

RSS 2.0